Voor een optimale beleving van deze website, vragen wij u cookies te accepteren. De website zal pas cookies plaatsen wanneer u hiervoor expliciet akkoord heeft gegeven. Lees meer >

 

Administratie

Soepel, geruisloos en precies. Voor elk fonds.

AZL heeft ruim 50 jaar ervaring met het administreren van pensioenregelingen. Wij administreren de regelingen van 53 verschillende pensioenfondsen. Administreren heeft daardoor ons DNA gevormd. Wij realiseren ons elke dag opnieuw dat een goede pensioenadministratie een absolute voorwaarde is voor goed pensioenfondsbestuur. Dat is dus ook waar wij voor staan. En onze opdrachtgevers herkennen en waarderen de kwaliteit van onze administratie: soepel, geruisloos en precies. Precies zoals het hoort dus.

Meest efficiënte administratie
Het soepel en geruisloos beheren van al die verschillende fondsen is mogelijk doordat wij al onze kennis en ervaring geïnvesteerd hebben in een werkwijze en in een administratiesysteem van eigen makelij. Onze aanpak is er op gericht om samen met u de meest efficiënte administratie op te zetten. Voor grote of minder grote fondsen, voor één basale regeling of voor negen complexe regelingen. Wij regelen het en wij blijven het regelen. Ook als het buiten stormt.

Juistheid voor alles
De komst van nieuwe pensioenfondsen of de invoering van grootscheepse wijzigingen bij een bestaande opdrachtgever leggen wij in de handen van onze implementatie-specialisten. Zij zorgen er voor dat de administratie bij AZL start met gecontroleerde data. Daarna is het onze taak alle benodigde gegevens voor de pensioenadministratie correct en op tijd in huis te hebben. Daarom zijn we aangesloten op de gemeentelijke basisadministratie, wisselen wij gegevens uit met UWV en kunnen werkgevers gebruik maken van een geavanceerd webportaal. Al aan de voordeur, dus direct bij de aanlevering, controleren wij alle informatie op kwaliteit. Eenmaal geadministreerd, blijven we controleren op de juistheid van de gegevens. Ook als wij gaan uitbetalen (al ruim 50 jaar elke maand keurig op tijd) verzekeren wij ons ervan dat elke gepensioneerde precies dat krijgt waar hij recht op heeft.

Onze mensen maken het verschil
In de contacten zult u merken dat onze mensen, door hun vakkennis en betrokkenheid met uw fonds, het verschil maken. De deelnemer die ons belt, wordt niet geholpen door een callcenter met uitgebreide keuzemenu’s maar direct door echte mensen, die uw regeling van binnen en buiten kennen. Deelnemers waarderen onze service met het rapportcijfer 8,1 (bron: continu onderzoek deelnemerstevredenheid in opdracht van AZL).

Aantoonbaar ‘in control’
Die drang naar precisie zit niet alleen in onze mensen, maar is ook ingebouwd in onze systemen en in onze werkwijze. Wij vinden het vanzelfsprekend dat wij een ISAE 3402-rapportage kunnen overleggen. En dat onze specialisten in risicobeheer ons helpen te werken aan de hand van een set van protocollen. Zodat wij aantoonbaar ‘in control’ zijn. Als bestuurder volgt u ons op de voet aan de hand van de Service Level Agreement en onze complete kwartaalrapportage over die afspraken. En net zo belangrijk zijn de persoonlijke contacten met u.

Wij veranderen mee
Regelgeving, toezicht, pensioenregelingen. De veranderingen zijn aan de orde van de dag. Goed te weten dat wij adviseren hoe u daar zo slim mogelijk mee om gaat. Het feit dat wij de pensioenen verzorgen voor meer dan zestig fondsen, en dus zeer veel kennis en ervaring in huis hebben, geeft ons een grote voorsprong. Het hoeft geen betoog dat u daarvan profiteert. Wij bewegen niet alleen mee in de roerige pensioenwereld om adequaat te reageren op de veranderingen, wij staan zelf ook aan de voet van veranderingen en innovaties die voor u een verbetering opleveren.

Wat wij u bieden

  • Vakkundige implementatie door ervaren specialisten.In de praktijk bewezen werkwijze en flexibel administratiesysteem.
  • Uitstekende combinatie van service, kwaliteit en prijs.
  • Heldere rapportage per kwartaal over de uitvoering.
  • Bij bedrijfstakpensioenfondsen: toezicht op verplichte deelname.
  • Zeer goede resultaten bij innen van premies.
  • Continue monitoring van klanttevredenheid over uitvoering.
  • Advies over de meest efficiënte pensioenuitvoering.

Meer over ISAE 3402-rapportage
Meer over Service Level Agreement

Wilt u meer weten?
Wij lichten de kwaliteiten van AZL graag verder toe. Bel voor een afspraak Dianne Böhr, 088 - 116 2750.

Top
‘Een goede administratie is de zuurstof voor elk fonds.’
‘Als fondsen naar ons willen overstappen krijg ik vaak de vraag: kunnen jullie ons maatwerk leveren? Mijn antwoord is dan: ja, we kunnen alles. Maar we willen niet alles. Want we willen ons werk voor u goed doen tegen verantwoorde kosten. Dus is het slimmer samen te verkennen waar de mogelijkheden liggen om het efficiënter te doen en daarbinnen voor u een oplossing te vinden. En we zien in de toestroom van nieuwe fondsen dat ons aanbod qua kwaliteit, prijs en service aanslaat.’
Edward Heijkers,
directeur Services