Voor een optimale beleving van deze website, vragen wij u cookies te accepteren. De website zal pas cookies plaatsen wanneer u hiervoor expliciet akkoord heeft gegeven. Lees meer >

 

Wat wij doen

AZL verzorgt de pensioenadministratie, de bestuursadvisering en het actuarieel- en communicatieadvies voor tientallen pensioenfondsen met duizenden aangesloten werkgevers en meer dan een miljoen deelnemers. Onze opdrachtgevers kennen een grote diversiteit en onze dienstverlening bieden we daarom aan op maat: integraal of modulair, confectie of maatpak.

Confectie
Onze confectie-oplossingen bieden eenvoud, veel synergievoordeel en een rechtstreeks daaruit afgeleide scherpe prijs. Gewoon goed noemen we dat. Ondernemings-pensioenfondsen die niet langer zelfstandig willen blijven, kunnen terecht bij ons netwerk van bedrijfstakpensioenfondsen. Ook het door AZL opgerichte De Nationale APF biedt een alternatief.

Maatwerk
Pensioenfondsen die meer zelf willen bepalen, kiezen voor maatwerk. Door meer dan 50 jaar ervaring met de pensioen-uitvoering van de meest uiteenlopende regelingen, kan AZL regelingen op maat uitvoeren én meedenken over verbetering. Zo kan iedereen bij AZL terecht.

Welke oplossing ook gekozen wordt, altijd organiseert AZL belangrijke schaalvoordelen. Want wij geloven in collectieve oplossingen. In een pensioen dat je samen regelt. Daar wordt iedereen beter van.

Bundeling van kennis en ervaring
Met tientallen pensioenfondsen als opdrachtgever, is AZL een afspiegeling van de pensioensector. We kennen als geen ander de uitdagingen van grote en kleine bedrijfstak-, ondernemings- en beroepspensioenfondsen. In nauwe samenwerking  bundelen we onze eigen kennis en ervaring met die van onze klanten. Op die manier faciliteren we ook de huidige consolidatieslag.

Betrouwbaar, voorspelbaar en betrokken
AZL biedt een state of the art pensioenadministratie. De grote betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van onze systemen is één van de redenen waarom opdrachtgevers kiezen voor AZL. Maar er zijn ook andere argumenten om te kiezen voor AZL. Zo zijn onze mensen minstens zo bepalend als onze systemen. Bij AZL werken vakmensen waar je op kunt rekenen. Mensen met liefde voor het vak, die de handen graag uit de mouwen steken. Mensen met jarenlange ervaring en een grote mate van betrokkenheid bij onze pensioenfondsbestuurders, werkgevers en de deelnemer. Die bieden we duidelijkheid over zijn pensioen, een uitstekende klantenservice en hulp waar dat nodig is.

Toekomstgericht partnerschap
AZL gelooft in samenwerking en partnerschap. Dat partnerschap geven we vorm door onze kennis én die van onze opdrachtgevers met elkaar uit te wisselen en samen te brengen. We kijken ook samen de toekomst in. Dat doen we binnen ons innovatieplatform. Samen met onze opdrachtgevers en gebruikmakend van onze eigen kennis en ervaring én de expertise van ons moederbedrijf NN, verkennen en ontwikkelen we oplossingen voor de uitdagingen van morgen en overmorgen. Zodat we voorbereid zijn op de toekomst. Wat die ook mag brengen.

Veranderexperts
De toekomst is ongewis, maar één ding weten we zeker: het Nederlandse pensioenlandschap verandert. AZL is daar klaar voor. Niet omdat we weten hoe de toekomst er precies uit ziet, maar omdat we uitblinken in het omgaan met verandering. Met het inregelen van nieuwe opdrachtgevers hebben we decennialang ervaring. Wijzigingen in wet- en regelgeving en stelselveranderingen voerden we al vele malen door voor tientallen klanten tegelijk. Dat doen we snel en foutloos. Ook bij de aanstaande hervorming van het pensioenstelsel staan we zij aan zij met onze opdrachtgevers. 

AZL. De toekomst voor elkaar.


Lees meer over hoe wij werken.

Top